UV štampa

Šta je digitalna UV štampa?

Digitalna UV štampa omogućava nam direktno štampanje na skoro svim vrstama materijala. Princip rada štampača koji koristi UV lampe je taj da se štampanje motiva vrši direktno na željenu podlogu a UV lampe koje su deo štampača svojom svetlošću trenutno suše nanetu boju. Boje su kvalitetne i proizvode otisak visoke rezolucije, konture printa su oštre i precizne.

Digitalna UV štampa omogućava nam štampanje i na materijalima koji nisu otporni na visoke temperature, a prisustvo bele boje osim CMYK boja omogućava štampanje i na transparentnim površinama bez gubitka kvaliteta štampe. UV štampa predstavlja najsavremeniju tehnologiju štampe trenutno na tržištu.

Priprema za UV štampu

Priprema za UV štampu ne razlikuje se puno od ostalih vidova štampe sa tom razlikom što je zbog samog procesa štampanja smanjena na najmanju moguću meru. I ovde se sa pripremom počinje na računaru u za to predviđenom programu, gde se definišu svi aspekti vezani za dizajn, boje i rezoluciju. UV štampači su različitih dimenzija a sam proces štampanja se obavlja u oba pravca što utiče na brzinu štampanja. Na sto za štampanje se postavlja materijal ili predmet na kome će se vršiti štampanje i proces štampe može da počne.

Primena UV led štampe

Mogućnosti primene digitalne UV led štampe su mnogobrojne. Zbog svoje specifičnosti da se boje prilikom štampanja trenutno suše i mogućnosti da se štampa vrši direktno na željenom materijalu, moguće je štampati motive u punom koloru na ravnim i neravnim površinama. Printeri za UV štampu mogu naneti i zaštitni sloj laka preko odštampanog materijala, što daje finalnom proizvodu zaštitu i lepši izgled

digitalna uv štampa
Digitalna uv štampa vizit kartica

Ovaj vid digitalne štampe primenjljiv je za male i srednje tiraže štampe u punom koloru, zbog svoje brzine i krajnje cene UV štampe. Postupak kojim se dobija otisak garantuje otpornost odštampanog materijala na vodu i sunčevu svetlost, pa je pogodan za štampanje stvari koje će biti izložene uticaju spoljnje sredine.

Koje materijale za štampu podržava digitalna UV štampa?

Zbog svoje sposobnosti da trenutno suši boju nanetu na površinu za štampanje ovaj vid štampe našao je svoju primenu u štampi na skoro svim materijalima kao na primer: staklo, koža, metal, plastika, papir, drvo, tekstil.. Kao što smo spomenuli moguća je direktna UV štampa na predmete što podrazmeva štampanje olovaka, privezaka, upaljača, rokovnicima, drvenim setovima, setovima sa alatom, USB memorijama, maskama za mobilne telefone ili bilo kom drugom sličnom predmetu. Mogućnosti diretne UV štampe su praktično neograničene.

uv stampa
Štampač za digitalnu uv štampu

Cena digitalne UV štampe

Cena digitalne UV štampe je dosta niska zbog kretkog vremenskog roka potrebnog za pripremu štampe, kao i zbog samog načina na koji funkcionišu štampači za UV led štampanje. Ovaj vid štampe je isplativ i za veoma male tirže štampanja, kako za štampanje promotivnog i kacelarijskog materijala, tako i za ličnu upotrebu kada se štampaju neke vama bitne fotografije ili motivi na predmetima od stakla, drveta ili kože. Zbog toga što je svaki proces štampe različit za tačne cene UV štampe vašeg materijala potrebno nam je poslati upit sa tačno definisanim zahtevima i tiražom. Ono što vam mi garantujemo je profesionalna UV štampa najboljeg mogućeg kvaliteta.

UV Štampa Cenovnik

Količina50+100+200+500+1000+
Olovke Upaljači30 din25 din20 din15 din12 din
Privesci35 din30 din25 din20 din15 din
USB flash45 din35 din30 din25 din20 din
USB kartice55 din50 din35 din30 din25 din
Antistres program55 din50 din50 din45 din40 din
Napomena: Cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu kontaktirajte nas telefonom ili mejlom
DIgitalna UV Štampa na plastici, koži, metalu, drvetu.