Štampa na kanvas platnu

Štampa na kanvas platnu je savršeno rešenje za dekoraciju bilo da je u pitanju dnevni boravak, spavaća, dečija soba, kancelarija ili neki drugi poslovni prostor. Štampa na kanvas platnu vam omogućuje da na jedinstven način prenesete bilo koju fotografiju na canvas platno i ulepšajte vaš životni prostor.

Šta je kanvas platno?

Kanvas platno ili slikarsko platno se izrađuje uglavnom od pamuka na koje se latex tehnologijom prenosi željena slika na slikarsko platno. Kanvas platna se prave od prirodnih i sintetičkih materijala kao što su pamuk, juta, konoplja ili neka sintetička prediva koja se premazuju posebnom vrstom hemijskih sredstava kako bi bila pogodna za štampu. Zatim se to platno postavlja i zateže na blind ramu i tako nastaje jedintvena slika koja krasi zid vašeg doma ili poslovnog prostora.

Ono što izdvaja ovaj vid štampe od ostalih je posebna tekstura canvas platna koje ima drugačiju refleksiju svetla u odnosu na druge materijale kao što su papir, staklo ili plastika. Niti od kog je satkano platno u zavisnosti od gustine tkanja i materijala od kog je canvas platno napravljeno, površini daje posebnu teksturu na kojoj se svetlost i senke reflektuju na način koji prija našem oku.

Vrste štampe na kanvas platnu

Štampa na kanvas platnu može se podeliti u dve osnovne grupe, a to su:

  • single print canvas
  • split print canvas

Single prin canvas je slika odštampana na jednom blind ramu koji može biti kvadratnog, pravougaonog ili panoramskog oblika u raznim veličinama. Ovaj način štampanja na kanvas platnu se obično radi kada je u pitanju neka fotografija iz lične kolekcije koja se prenosi na canvas platno koja se želi preneti u celosti bez deljenja.

Štampa na kanvas platnu velikih formata

Split print canvas predstavlja štampanje na canvas platnu gde se za izradu jedne fotografije koristi više blind ramova i canvas platna koji poređani jedan pored drugog daju kompletnu sliku koja se štampa. Ovakvi ramovi mogu biti istih ili različitih dimenzija, a izbor je samo na vama. Na ovaj način se razbija monotonija uobičajenih slika i vaše fotografije ili slike dobijaju novu dimenziju i dinamičnost.

slike na platnu iz delova
Slike iz delova na canvas platnu

Šta se može štampati na kanvas platnu?

Uz pomoć savremenih mašina za štampu na kanvas platnu moguće je preneti bilo koju sliku u bilo kojoj veličini visokog kvaliteta tako da izbor slike koja će se štampati nije problem. Možete izabrati neku vama dragu fotografiju, sliku nekog predela, apstraktnu sliku, ornamente.. izbor je samo na vama. Na ovaj način mogu se sačuvati i neke stare fotografije koje se procesom skeniranja i digitalne restauracije mogu obnoviti i preneti na canvas platno i na taj način sačuvati od propadanja.

Ukoliko se odlučite na izradu fotografije na kanvas platnu imaćete utisak da je na vašem zidu okačeno delo nekog savremenog slikarskog majstora.

Cenovnik

DimenzijeŠtampa
100×10020€
70×10017€
50×10014€
50×7011€
50×508€
30×505€

Napomena: Cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu kontaktirajte nas telefonom ili mejlom

Zatezanje na drveni ram

DimenzijeBele i crne iviceMiror ivica
100×10035€40€
70×10030€35€
50×10025€30€
50×7020€25€
50×5015€20€
30×5010€15€
Napomena: Cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu kontaktirajte nas telefonom ili mejlom
Štampa na Canvas platnu – Slike na platnu iz delova