Izrada nalepnica, etiketa i stikera

Izrada nalepnica predstavlja još jedan vid efikasnog reklamiranja proizvoda ili brenda. Na jeftin način lepljenjem nalepnica na proizvode reklamirate vaš brend, ističete vaš artikal ili uslugu u velikom broju drugih sličnih i pružate neke osnovne informacije o vašoj firmi ili proizvodu. Zbog toga je jako bitno na kvalitetan način odraditi grafički dizajn nalepnica i njihovu pripremu za štampu.

Vrste nalepnica

Postoje dve osnovne vrste nalepnica a to su:

  • PVC nalepnice
  • papirne nalepnice

PVC nalepnice svoju primenu nalaze na mestima koja mogu biti izložena uticaju vlage, mogu se brisati vlažnom krpom i otpornije su na sitna mehanička oštećenje u odnosu na papirne nalepnice. PVC nalepnice se izrađuju u mat ili sjajnoj varijanti, a po vrsti podloge mogu biti transparentne ili netransparentne. Izrada nalepnica na PVC foliji je njčešći tip nalepnica, a odlikuje ih otpornost na hemijske uticaje, vlagu i fizička oštećenja.

Papirne nalepnice ili etikete se izrađuju od samolepljivog papira (muflon), a koriste se na proizvodima ili mestima na kojima neće biti izloženi dejstvu vlage. Zbog svoje jeftine i brze izrade predstavljaju čest izbor klijenata, a koriste se u skoro svim industrijskim granama i trgovinskim lancima.

Štampanje papirnih nalepnica i etiketa se najčešće vrši na ofset, kunstdruk ili etix papirima, a radi boljeg izgleda prilikom štampe papirnih nalepnica i etiketa mogu se primenjivati tehnike suvog žiga, zlatotiska ili UV laka. Po potrebi izrađujemo papirne nalepnice i etikete u različitim dimenzijama.

izrada papirnih nalepnica
Izrada papirnih nalepnica

Stikeri su još jedna vrsta PVC nalepnica koje zbog svoje popularnosti moramo da pomenemo. Kao i PVC nalepnice stikeri se izrađuju na samolepljivoj pvc foliji u punom koloru, a tehnikom ricovanja na kateru moguće je izraditi ih u najrazličitijim nepravilnim oblicima. Stikeri se izrađuju na rolni ili tabaku, a po potrebi mogu biti izrađeni i komadno.

izrada pvc nalepnica
Izrada PVC nalepnica i stikera

Po načinu izrade nalepnice mogu biti pravolinijski sečene ili nepravilnog oblika, sečene po konturama (die cut). Nalepnice se izrađuju u različitim formatima u zavisnosti od toga da li se štampaju iz rolne ili na ploteru. Savremene digitalne tehnike štampe nam omogućavaju da se nalepnice izrađuju u punom koloru, u malom ili velikom tiražu a sve u zavisnosti od vaših potreba.

Štampa pairnih nalepnica, PVC nalepnica, Etiketa i Stikera